o projektu

projektRestoran M

lokacijaZagreb

klijentprivatni

autoriTomislav Ćurković, Zoran Zidarić

suradniciBarbara Vuković

fotografDamir Fabijanić

godina početka2003

godina završetka2004

stambena površina235

više

U postojeći prostor negdašnje kožare ubačena je kutija s perforiranom opnom od drvenih paela. Drvena opna u obliku prostornog meadnra odmaknuta je od starog zida nekoliko centimetara, a njezin rub osvijetljen. Tako dijelovi postojećega zida od cigle i rebričastog armirano betonskog stropa postaju vidljivi, a crta dodira staroga i novoga stalno naglašena. Na sredini prostorije zadržavaju se stari lijevanoželjezni stupovi, a njihov se spoj sa stropom ističe izrezivanjem drvene opne. Jasne i reduicrane forme neprestano potenciraju elementarnu snagu prostora, nošena kontrastom rustikalnoga i modernoga, tradicijskoga i industrijskoga, mekoga i tvrdoga. Pravo mjesto za urbanu publiku.